Àrea clients
Usuari
Contrasenya
Català  /  Castellano
Notícies

Un Jutjat del Contenciós de León estableix el dret dels autònoms societaris a la tarifa plana de la Seguretat Social

25-07-2019,10:27:12

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Lleó obre la possibilitat de reclamar les quotes recaptades injustament en obligar a que la TGSS retorni els diners cobrats de més a un jove que va sol·licitar la Tarifa Plana i al que la hi van suspendre després de passar a ser administrador d'una Societat.

Segons la recent SJ Contenciós-Administratiu nº 2 León, Nº 220/2019, de 11 de juliol de 2019, els administradors de Societats Limitades tenen dret a la denominada «Tarifa plana de 60 euros per a persones treballadores autònomes» fins que acabin els terminis que els corresponguin.

Com és sabut, l'accés a la «Tarifa plana» per als autònoms societaris no es troba regulada legalment. Fins al moment, aquest col·lectiu ha quedat exclòs de les bonificacions per a alta en el RETA; no obstant això, recents sentències dels Tribunals de Justícia -a la qual se suma la del Jutjat del Contenciós-Administratiu nº 2 Lleó - han vingut establert el dret dels socis d'una empresa de nova creació a gaudir d'aquestes bonificacions de la Seguretat social.

La decisió del JS va una mica més lluny ja que exigeix ​​a la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) tornar la quantitat de diners cobrada de més a l'afectat després canviar-li la quota per entendre que no procedia l'aplicació de la bonificació.

 

• Possibilitat de reclamar les quotes recaptades injustament

Partint de l'aplicació dels beneficis com a treballadors autònoms als autònoms societaris, el Jutjat considera que:

"... el soci o administrador de les societats mercantils capitalistes està inclòs en l'àmbit subjectiu de l'Estatut del Treballador Autònom, i que la menció expressa que la llei fa als socis de societats laborals i de cooperatives és perquè aquests no es consideren inclosos en aquest Estatut ".

El que possibilita sol·licitar devolucions de quotes abonades en excés si la Tresoreria General de la Seguretat Social nega en el seu moment l'accés a la tarifa plana a aquest col·lectiu.

 

[ home ]   [ Serveis ]   [ Notícies ]   [ Contactar ]   [ Calendari ]   [ Login

Assessoria Soler Jordi Soler Camps C/ Marquès de Palmerola, 50 08512 Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona)
93 850 20 14 info@assessoriasoler.com www.assessoriasoler.com contactar
[ nota legal ]  [ política de privacitat ]   © 2022