Àrea clients
Usuari
Contrasenya
Català  /  Castellano
Notícies

ÉS IL·LEGAL EXCLOURE DEL CÀCLUL DE LA JUBILACIÓ ANTICIPADA LA PENSIÓ D'UN ALTRE PAIS

11-12-2019,16:46:17

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha declarat contrària a la legislació europea la normativa espanyola que no computa la pensió adquirida en un altre país de el bloc a l'efecte de calcular per a l'obtenció de la pensió de la jubilació anticipada.


La cort europea respon així al Tribunal Superior de Justícia de Galícia, que ha de resoldre el cas de dos ciutadans que van treballar a Espanya i Alemanya i que s'enfronten a l'Institut Nacional de la Seguretat Social ia la Tresoreria de la Seguretat Social.

El dret a una pensió de jubilació anticipada els va ser denegat a tots dos perquè no havien assolit l'import mínim exigit per la llei. La legislació espanyola, en concret, estableix que l'import de la pensió que es va a a percebre sigui superior a l'import de la pensió mensual mínima que correspondria en funció de la seva situació familiar a l'complir 65 anys.

En la sentència, el TJUE declara que el dret comunitari s'oposa a la normativa espanyola en el sentit que el concepte 'pensió a percebre' s'entén com la pensió a càrrec únicament a Espanya "sense tenir en compte la pensió que el treballador podria percebre en concepte de prestacions equivalents a càrrec d'un altre o altres Estats membres ".

El tribunal amb seu a Luxemburg explica que, per aplicar una normativa com l'espanyola, les autoritats competents han de tenir en compte "no només el gaudi de les prestacions de seguretat social adquirides" a Espanya, sinó també el de "prestacions equivalents" adquirides en qualsevol altre Estat membre, afegeix Europa Press.

Pel que fa a les pensions de vellesa, continua la sentència, les "prestacions equivalents" són "dues prestacions de vellesa comparables, tenint en compte l'objectiu que persegueixen i de les normatives que les van establir".

El TJUE afegeix a més que les pensions de jubilació a què tenen dret els treballadors a Alemanya són "equivalents" a les pensions a què podrien tenir dret a Espanya en concepte de jubilació anticipada; però subratlla que això ha de ser comprovat pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia.


Font: www.expansion.com

[ home ]   [ Serveis ]   [ Notícies ]   [ Contactar ]   [ Calendari ]   [ Login

Assessoria Soler Jordi Soler Camps C/ Marquès de Palmerola, 50 08512 Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona)
93 850 20 14 info@assessoriasoler.com www.assessoriasoler.com contactar
[ nota legal ]  [ política de privacitat ]   © 2020