Àrea clients
Usuari
Contrasenya
Català  /  Castellano
Notícies

OBLIGACIÓ SOBRE PLANS D'IGUALTAT

12-12-2019,16:16:52

Algunes empreses de les enquadrades dins de les pimes hauran de redoblar, per Decret Llei, els seus esforços per implantar plans d'igualtat en les seves corporacions. Així va quedar marcat en la nova norma aprovada el passat mes de març. Aquestes regles estableixen noves regles en igualtat que certes pimes hauran de complir en menys de quatre mesos.


L'objectiu d'aquestes mesures és garantir la igualtat de tracte i oportunitats en l'ocupació i l'ocupació. Així s'estableix en el Reial Decret d'1 de març de 2019, l'objectiu del qual és eliminar la bretxa salarial i garantir el dret de treballadors a la conciliació laboral.

Entre les modificacions incloses en l'esmentat Reial Decret es contempla l'ampliació de permisos per paternitat i maternitat tractant de equiparar a ambdós progenitors. En aquest cas, el 2019 es va ampliar a 8 setmanes el dels pares, mentre que el 2020 el permís serà de 12 setmanes i en 2021 s'ampliarà fins a les 16 setmanes.

A part d'això, aquest decret contempla una modificació de l'Estatut dels treballadors. L'objectiu de la mateixa és, segons es recull en el BOE, que es reforci la igualtat de remuneració entre homes i dones, sense que hi hagi discriminació en aquest sentit i que al seu torn s'estableixi el dret a la conciliació familiar i laboral.

Així mateix en 2020 es pretén fomentar l'anomenat 'treball d'igual valor', és a dir, que les tasques encomanades i les funcions realitzades tinguin a veure de manera exclusiva amb les condicions laborals. Per a això les empreses hauran de disposar d'un registre de la valor dels salaris en funció de les pràctiques exercides. Els treballadors podran accedir a aquesta informació quan ho desitgin.

Quant als plans d'igualtat de les empreses, se'ls dóna un termini de tres anys per aplicar aquests plans d'igualtat i elaborar-si encara no en disposen. No obstant això, a algunes de les pimes ja se'ls acaba el termini. El proper mes de març de 2020, les companyies que tinguin entre 150 i 250 treballadors hauran de aplicar-lo. Al març de 2021 serà el torn de companyies encara més petites (100 - 150 trabadores). Les companyies de menys de 50 empleats tindran fins 2022.

Què han de fer les pimes afectades?

S'estableix que tant les mesures com els objectius de el Pla hauran de ser avaluables. Les dades, informes i negociació s'han de mantenir amb comissions negociadores de Plans d'Igualtat. En aquestes comissions s'han de tractar obligatòriament continguts com el procés de selecció, la classificació professional, la formació, auditories salarials entre homes i dones, la infrarepresentació femenina o la prevenció de l'assetjament sexual.

[ home ]   [ Serveis ]   [ Notícies ]   [ Contactar ]   [ Calendari ]   [ Login

Assessoria Soler Jordi Soler Camps C/ Marquès de Palmerola, 50 08512 Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona)
93 850 20 14 info@assessoriasoler.com www.assessoriasoler.com contactar
[ nota legal ]  [ política de privacitat ]   © 2022