Àrea clients
Usuari
Contrasenya
Català  /  Castellano
Notícies

LA SEGURETAT SOCIAL FORÇADA A RETORNAR D'OFICI LA SOBRECOTITZACIÓ DE PLURIACTIVITAT

04-06-2018,838:59:59

LA SEGURETAT SOCIAL FORÇADA A RETORNAR D'OFICI LA SOBRECOTITZACIÓ DE PLURIACTIVITAT

La nova Llei d'Autònoms obliga a la devolució abans de l'1 de maig. És a dir, ja t’haurien d'haver retornat la teva sobrecotització.


La Llei d'Autònoms obliga, per primera vegada, a la Seguretat Social a tornar d'ofici el que s'hagi cobrat de més a un autònom per pluriactivitat. Segons la normativa, la Seguretat Social ha de fer front a aquestes devolucions abans de l'1 de maig, per la qual cosa els treballadors per compte propi que es trobin en aquesta situació i encara no ho hagin cobrat, poden denunciar els retards en els cobraments.


Assalariats i Autònom

Hi ha casos en què un treballador autònom exerceix la seva activitat per diferents empreses, donat d'alta únicament en el Règim dels Treballadors per compte propi (RETA). No obstant això, es pot donar la circumstància que l'autònom en qüestió treballi com a tal i, al seu torn, com a assalariat per a una empresa (que obliga a l'alta en el Règim General de Treballadors). Això és el que es denomina com pluriactivitat.


A l'estar donat d'alta en els dos règims, es poden donar casos de sobrecotització. Fins ara, el treballador havia de sol·licitar la devolució d'aquestes quantitats, una qüestió que, des de l'aprovació de la nova Llei d'Autònoms, seria il·legal. L'articulat d'aquesta normativa obliga a la Seguretat Social a tornar d'ofici, i abans de l'1 de maig, tot el que s'hagi cobrat de més en partides relacionades amb les cotitzacions a aquesta institució.

Devolució àgil


Aquesta mesura posada en marxa per la Tresoreria General de la Seguretat Social el 2018 s'ha adoptat perquè l'abonament dels imports reconeguts als sol·licitants es realitzi de forma àgil. En qualsevol cas, si et trobes en aquesta situació, has de corroborar que, efectivament, s'han abonat al teu compte les quantitats oportunes, i abans de l'1 de maig. En cas contrari, s'està incomplint la Llei aprovada el passat mes d'octubre.

[ home ]   [ Serveis ]   [ Notícies ]   [ Contactar ]   [ Calendari ]   [ Login

Assessoria Soler Jordi Soler Camps C/ Marquès de Palmerola, 50 08512 Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona)
93 850 20 14 info@assessoriasoler.com www.assessoriasoler.com contactar
[ nota legal ]  [ política de privacitat ]   © 2024