Àrea clients
Usuari
Contrasenya
Català  /  Castellano
Notícies

ELS AUTONÒMS SOCIETARIS PODRAN ACOLLIR-SE A LA TARIFA PLANA

10-09-2020,10:01:39

La Seguretat Social ha canviat el criteri, després de tres sentències de Tribunal Suprem, i estableix ara que els autònoms societaris tindran dret a sol·licitar i beneficiar-se de la bonificació de quotes de la tarifa plana, segons ha avançat l'organització ATA.

Així, la Tresoreria General de la Seguretat Social, s'ha notificat als departaments regionals d'impugnació una ordre perquè es tramitin totes les sol·licituds de la tarifa plana, tant de persones físiques com d'autònoms societaris.

Entre els requisits per accedir a la tarifa plana -que permetria als societaris evitar pagar d'entrada més de 300 euros mensuals i abonar uns 60- s'especificava no ser societari. "No pot impedir l'aplicació dels beneficis en la cotització previstos (...) als treballadors que ostenten la condició de socis de societats mercantils capitalistes", es recull en la sentència.

També s'han dictat providències de l'Alt Tribunal que inadmeten els recursos de cassació interposats per la Tresoreria General sobre aquest assumpte, a l'considerar que la qüestió objecte de debat ja ha quedat resolta. A l'existir ja doctrina jurisprudencial, la Tresoreria assenyala que "procedeix modificar el criteri".

A més d'aplicar-se a partir d'ara a totes les noves altes, també s'estimaran els recursos d'alçada que estiguin pendents de resolució. Per a les resolucions que ja siguin fermes en via administrativa, perquè no s'impugnen en el seu moment o hagués recaigut resolució desestimatòria dictada en alçada, que impedissin l'aplicació d'aquests beneficis, podran ser revisades sempre que ho sol·licitin els interessats.

 

Font: La Vanguardia

[ home ]   [ Serveis ]   [ Notícies ]   [ Contactar ]   [ Calendari ]   [ Login

Assessoria Soler Jordi Soler Camps C/ Marquès de Palmerola, 50 08512 Sant Hipòlit de Voltregà (Barcelona)
93 850 20 14 info@assessoriasoler.com www.assessoriasoler.com contactar
[ nota legal ]  [ política de privacitat ]   © 2024